Kühne_Heitz_Logo_blauw

Een dag in de schoenen van een food trader bij Kühne + Heitz

8u30 - @ the office

Je checkt de aanvragen die vannacht zijn binnengekomen via WhatsApp en e-mail. In Azië ging de wekker zo’n 7 uur eerder dan bij jou, dus daar is, in de tijd dat jij sliep, alweer heel wat gebeurd. Je zet de aanvragen direct door naar je collega’s van de inkoop. Zo ben jij de dag alvast begonnen met 1-0 voorsprong op de concurrent!

Met een blik op het grote scherm boven je bureau bepaal je vervolgens wat je vandaag te doen staat. Wat zijn de targets, hoe sta je ervoor? Hierna check je je mail nogmaals en bel je een paar klanten na om hun vragen te beantwoorden. Die laat je liever niet te lang wachten.

9u15 - @ the office

Koffie! Je spreekt met een paar collega’s af om vanmiddag samen te lunchen. Kun je meteen even sparren over die ene klant, waarmee het niet helemaal loopt zoals je wil.

Maar eerst een snelle blik op het economische nieuws uit de regio waar jij verantwoordelijk voor bent. Wat speelt er? Zijn er bijzonderheden? En hoe kun jij daarop inspelen? Dankzij jouw up-to-date kennis van ontwikkelingen op de markt, prijsverschillen en koerswisselingen, sluit je op het juiste moment de beste deals.

Wat onze traders met elkaar
gemeen hebben?

10u00 - @ the office

Client management is één van je belangrijkste verantwoordelijkheden. Je staat dan ook de hele dag door – vooral telefonisch – in contact met klanten. Om te informeren hoe het gaat en te bekijken of je hen nóg beter kunt helpen dan je nu al doet. Misschien kun je nog andere, nieuwe producten aan hen kwijt? Eventuele aanvragen koppel je natuurlijk direct terug naar de afdeling inkoop.

12u30 - @ the office

Tijd voor lunch. Na afloop check je nog even of je alles al geregeld hebt voor je reis naar één van je vaste klanten in Brazilië, volgende week.

13u30 - @ the office

Om tafel met je administratieve en logistieke collega’s om de lopende orders te finetunen. Een intensieve samenwerking ‘op de vloer’ is een must!

Vervolgens staan er nog wat bel-afspraken op je to-do lijst, met nieuwe contacten. Het voortdurend onderzoeken van nieuwe afzetmogelijkheden is één van je vaste taken.

16u00 - @ the office

Je bent al een aantal weken bezig met het verkennen van de markt in Costa Rica, omdat je hier kansen ziet. Jouw plannen vat je nu samen in een presentatie voor het management, die je later deze week bespreekt.

17u30 - @ de trein

Op weg naar huis scroll je nog even door het economische nieuws en stuit je op een interessant artikel voor je collega, die je meteen een appje stuurt.

Werken bij Kühne + Heitz?