Kühne_Heitz_Logo_blauw

De 9 eigenschappen
van een foodtrader

Het traders-vak leer je niet in de schoolbanken. Daar heb je vlieguren voor nodig,
maar ook aanleg. Want het doet een beroep op eigenschappen en vaardigheden
 die je deels kunt aanleren, maar vooral te maken hebben met talent.

Verantwoordelijk

Je bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Sterker nog: kom maar door! Bij Kühne + Heitz ben je verantwoordelijk voor jouw eigen markt van afnemers of leveranciers. Bij ons ben je als het ware eigen ondernemer en krijg je direct verantwoordelijkheid. Hierbij word je ondersteund door een groep professionals van commercie, de financiën en logistiek.

Volhardend

Jouw uitdaging als food trader? Blijven proberen om het beste uit elke deal te halen. Oftewel nét deze week wél die deal realiseren die vorige week niet lukte. Dat vraagt om een competitieve instelling en doorzettingsvermogen. Kortom: een winnaarsmentaliteit.

Stressbestendig

Een trader voelt zich op zijn best in een dynamische omgeving. Welke klant betaalt de beste prijs, welke leverancier levert het beste product? Hoe stem je dit op elkaar af voor de beste deal? Dat is een kwestie van timing en handigheid. Belangrijk is dat je snel kunt schakelen en niet terugdeinst voor een potje multitasken.

Leergierig

In de trading wereld is verandering de enige constante. Product- en afzetmarkten zijn altijd in ontwikkeling. Dit vak leer je dus niet in de schoolbanken maar in de praktijk. Van je collega traders én door je eigen nieuwsgierigheid. In dit vak ben je nooit uitgeleerd.

‘On top of things’

Je moet er zijn – en er ook willen zijn – als de markt en jouw klanten daarom vragen. Met behulp van onze IT-systemen en relevante informatie van jouw collega’s, ben jij altijd op de hoogte van wat er speelt. Je bent hierdoor dé expert in jouw markt.

Wat je als food trader zoal
doet op een dag?

Analytisch

Als food trader moet je het vraag-en-aanbod-spel op de markt in de vingers hebben. Je voelt precies aan hoe je in het vizier komt én blijft bij de klant. Dit vak doet een beroep op je intuïtie, vraagt om snel schakelen, tactisch inzicht en de juiste timing. Zo doe jij op het juiste moment de beste deal, maar leg je ook een basis voor toekomstige deals.

Internationaal

De hele wereld is jouw speelveld! Je kunt jouw onderhandelingsstijl
en communicatie feilloos afstemmen op je klant of leverancier en diens culturele achtergrond. Je hebt dan ook een streepje voor als je meerdere talen spreekt.

Lef

Een trader bewandelt ook de onbetreden paden. Bij Kühne + Heitz zijn de mogelijkheden eindeloos. Dus zie je business kansen in Costa Rica? Of wil je nieuwe handel opzetten in Taiwan? Go for it! Want als je jouw plannen goed kunt onderbouwen, maken we het samen met jou mogelijk. Je begrijpt: daar is lef voor nodig.

Teamplayer

Onze business is competitief. Hoewel je hierin als trader zelfstandig opereert,begrijp je maar al te goed dat je altijd een ander nodig hebt om een deal te kunnen sluiten. Collega, klant of leverancier: jij wil deals maken waar iedereen blij mee is. Bij Kühne + Heitz zijn we dan ook stuk voor stuk teamplayers die elkaars kwaliteiten kennen, elkaar wat gunnen en helpen waar nodig.

Werken bij Kühne + Heitz?