Kühne_Heitz_Logo_blauw

Kühne + Heitz meets Dubai:
de Gulfood beurs

Kühne + Heitz meets Dubai: de Gulfood Beurs

De Gulfood beurs in Dubai is hét jaarlijkse event voor de foodsector. Meer dan 5000 lokale, regionale en internationale suppliers uit de foodsector – van vijf verschillende continenten – komen hier samen. En dus voor onze traders de uitgelezen kans om Kühne + Heitz nóg beter op de kaart te zetten en nieuwe markten aan te boren. Onze traders Jasper, Eddie, Nico, Samir, Johannes en Serhii reisden afgelopen februari naar Dubai, de stad van onbegrensde mogelijkheden. We spraken Eddie over deze bijzondere reis.

“Iedereen die er ook maar iets toe doet in de foodsector is te vinden op de Gulfood beurs in het Dubai World Trade Center. Van verkopers tot traders. En alles daar tussenin. Je kunt je wel voorstellen dat de vijfdaagse beurs dus véél publiek trekt, en veel mogelijke prospects. We hebben het dan over tienduizenden bezoekers en standhouders.

Het is dan ook om meerdere reden een must om op de beurs aanwezig te zijn als tradersorganisatie. We hebben als traders een groot netwerk en weten haarfijn waar en hoe we nieuwe prospects kunnen aanboren. Zo’n beurs is dé perfecte aangelegenheid hen weer te ontmoeten en de banden aan te halen. Maar juist óók om prospects te binden die online niet gemakkelijk te vinden zijn.

Tijdens die vijf dagen verwelkomden we mensen van over de hele wereld bij onze stand. Van Afrika en het Midden-Oosten tot aan het Verre Oosten. We kwamen in aanraking met onwijs veel culturen. Het is dan, nog meer dan tijdens buitenlandse werkbezoeken, van belang om je bewust te zijn van de verschillen in etiquette, omgangsvormen en onderhandelingsstijlen. En daar continu tussen te navigeren, snel schakelen kun je wel het thema van onze beursweek noemen. We kregen allemaal het gebied toegewezen waarin we zelf ook als trader opereren. Daardoor wisten we op voorhand al wat we konden verwachten per cultuur. Zo ben ik zelf actief in Afrika, waardoor ik het contact met Afrikaanse klanten tijdens de beurs op me nam.

Dat snelle schakelen in combinatie met enthousiasme en interesse tonen, dat beschrijft onze vijf dagen in een notendop. Want tijdens de geringe tijd die je met je stand bezoekers hebt, wil je een onuitwisbare indruk maken. Maar wel zo authentiek mogelijk. Zijn er raakvlakken? Dan noteer je die. Dat kan van pas komen wanneer je weer contact legt om handelingskansen te benutten.

 

 

“De Gulfood beurs is de plek waar

onverwachte kansen zich voordoen”

 

 

Dubai is de stad waar alles mogelijk is. Dat geldt ook voor de Gulfood beurs. Onverwachte kansen, noem ik het ook wel. Gaandeweg de gesprekken, ontdekten we dat er veel vraag naar onze productrange is. We houden de trends en ontwikkelingen nauw in de gaten.

Het gave aan zo’n internationaal avontuur is dat je tussendoor ook tijd hebt om samen bij successen stil te staan, en de stad samen te ontdekken. We aten de eerste avond met het team bij een superluxe restaurant in het centrum om de succesvolle eerste dag te vieren. Een bezoek aan de Burj Khalifa en de Dubai Mall, waar we het grootste aquarium ter wereld van dichtbij zagen, konden ook niet ontbreken. Plus het blijft Dubai, we zagen er véél mooie en peperdure sportwagens.

Eén ding is zeker: volgend jaar staan we er weer!”