Kühne_Heitz_Logo_blauw

Kühne + Heitz:
about us

Onze roots

Kühne + Heitz is een gevestigde naam in de internationale Food Trading. We gaan dan ook al even mee: onze roots liggen in 1974. In die 50 jaar hebben we een mooi internationaal bedrijf opgebouwd, met in- en verkoopkanalen op álle continenten.

Van toen naar nu

Ons verhaal begint in Rotterdam, waar de oprichters in 1974 een handelsorganisatie in diepgevroren kip en kalkoen beginnen. Medio 1987 gaat Kühne + Heitz naar de beurs.

Het is 2006 wanneer Berend Veldhoen, Teus Meerding en Jan van den Broek het bedrijf overnemen via een management buy-out. Hoewel de Rotterdamse no-nonsense mentaliteit gewaarborgd blijft, vestigt Kühne + Heitz zich iets onder de rivier: in Dordrecht.

Het drietal is nog steeds betrokken en actief binnen de organisatie, maar aan het roer staan ondertussen Nico Visser en Jaap Koelewijn. Ook zij zijn gedreven ondernemers met een hart voor food trading.

Ons geloof: stabiliteit & continuïteit

Hoewel we bij Kühne + Heitz van het principe ‘pluk de dag’ zijn, houden we ons ook altijd bezig met de dag van morgen. Of moeten we zeggen met de deal van morgen? Om onze bedrijfsvoering stabiel en gezond te houden, werken we met een breed internationaal netwerk en een grote spreiding in producten en markten. We spelen met andere woorden op veel schaakborden tegelijk. Ook in de relatie met onze klanten zoeken we naar continuïteit. Dat betekent onder andere dat we langdurige partnerships verkiezen boven de vluchtige ‘one day fly’ deals.

Food trading is een vak. En dat vak verstaan wij als geen ander! Weten of het ook in jouw DNA zit? 
Ontdek de 9 eigenschappen die onze mensen met elkaar gemeen hebben.

Onze aanpak

Kühne + Heitz onderscheidt zich met een unieke persoonlijke aanpak en oprechte toewijding. We lopen allemaal écht warm voor dit vak. En aan lokale knowhow en sterk ontwikkelde mensenkennis is hier geen gebrek. Dat voelen onze klanten ook. Die beschouwen ons als een kundige, betrouwbare en betrokken partner. Een reputatie waar we trots op zijn!

Mensen op één

Last but definitely not least: bij ons staan de mensen voorop. We vinden het belangrijk dat iedereen zich persoonlijk ontwikkelt en zijn of haar vaardigheden verder ontplooit. Om van elkaar te kunnen leren, werken hier we dan ook allemaal – van management tot traders – aan één lange tafel. Ons motto? Een dag niet ‘getrade’ is een dag niet geleerd. Hierbij doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je hier thuis voelt en lekker in je vel zit. Je kunt bij ons écht jezelf zijn.

Facts

  • Specialisatie: high quality frozen food, altijd tegen de scherpste prijs
  • Productgroepen: gevogelte, varkensvlees, rundvlees, vis, frites, groenten en zuivel
  • Productiegebieden: Europa, Noord- en Zuid-Amerika & het Verre Oosten
  • Afzetgebied: 96 landen binnen Europa, Afrika, Azië, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en het Caribisch gebied
  • Klanten: distributeurs van voedingsmiddelen, groothandelaren, importeurs en fabrikanten

Werken bij Kühne + Heitz?