Kühne_Heitz_Logo_blauw

Food trading bij Kühne + Heitz?
5 vragen beantwoord

Kansen spotten, onderhandelen en de beste deals scoren: dat is waar het om draait in de wereld van food trading. Maar wat betekent het nu echt om food trader bij Kühne + Heitz te zijn? Wat mag jij verwachten van deze job en wat wordt er van jou gevraagd? We beantwoorden vijf belangrijke vragen die je inzicht geven in het werk als food trader bij Kühne + Heitz.

 1. Food trading, wat is dat eigenlijk?
  Food trading draait om het kopen en verkopen van voedselproducten, zowel nationaal als internationaal. Als food trader zorg je er dus voor dat voedsel (in het geval van Kühne + Heitz bevroren producten als vlees, groenten en zuivel) op de juiste plek terecht komt. Dat kan een supermarkt, restaurant of voedselverwerkingsfabriek zijn. Je kunt je voorstellen dat hier best wat bij komt kijken: van het vinden van de juiste leverancier tot het controleren van de kwaliteit, het onderhandelen over de prijs en regelen van de logistiek.
 
”Het feit dat ik hier echt mijn eigen ding kan doen en mijn ondernemerschap de vrije loop kan laten, zorgt ervoor dat het hier nooit saai is.”Frederico
 
 1. Wat moet je kunnen, om food trader te worden?
  Dit vak leer je eigenlijk niet in de schoolbanken. Het is een kwestie van vlieguren maken en heeft ook te maken met aanleg. Zo moet je een kei zijn in multitasking, niet terugdeinzen voor verantwoordelijkheid én beslissingen durven nemen op het ‘moment suprême’. Dat vraagt om tactisch inzicht, gevoel voor timing en: lef. Bovendien is het belangrijk dat je sociaal stevig in je schoenen staat. In dit vak ben je tenslotte continu aan het communiceren. Met leveranciers, klanten en je collega’s.


  “Je moet de markt goed kunnen aanvoelen. Wanneer kun je een deal maken? Wat heeft een klant nodig? Dat leer je on the job, maar je moet het ook in de vingers hebben” – 
  Johannes

 

 1. Wat zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een food trader bij Kühne + Heitz?
  Hier is iedere food trader verantwoordelijk voor een eigen markt van afnemers of leveranciers. Het is aan jou om binnen dit gebied op het beste moment de beste deals te sluiten – en ervoor te zorgen dat die deals goed afgehandeld worden. Ook het onderhouden van relaties en spotten van kansen behoort tot jouw takenpakket. Het is dus belangrijk dat je altijd op de hoogte bent van wat er speelt en waar behoefte aan is binnen ‘jouw’ gebied. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door je collega’s van commercie, de financiën en logistiek.

 

 1. Wat maakt werken bij Kühne + Heitz uniek ten opzichte van andere bedrijven in deze industrie?
  We vinden het belangrijk dat onze mensen zich hier lekker voelen en zoveel mogelijk uit hun carrière bij Kühne + Heitz halen. Dat betekent dat we je goed ondersteunen in je professionele ontwikkeling. Maar óók dat we je de vrijheid geven om nieuwe mogelijkheden te verkennen. Als je jouw idee goed kunt onderbouwen, maken we het samen met jou mogelijk.

  Ook onze grote lokale marktkennis is uniek. We kennen de gewoonten en gebruiken van de klant en weten we hoe we onze onderhandelingsstijl en communicatie hier het beste op af kunnen stemmen. Geen one size fits all, maar een unieke aanpak per regio én per klant. Dat maakt het werk makkelijker én een stuk leuker.

 
 1. Welke ontwikkelingsmogelijkheden heb je als food trader bij Kühne + Heitz?
  Ontwikkeling on the job is een sleutelaspect van je groei. Door het actief opdoen van ervaring, breid je voortdurend je kennis uit en krijg je een dieper inzicht in de uitdagingen die je kunt tegenkomen. Daardoor kan je jezelf optimaal voorbereiden en potentiële obstakels moeiteloos omzeilen. Ook krijg je hier volop kansen om je competenties en vaardigheden aan te scherpen, denk aan het volgen van cursussen, het aanleren van nieuwe talen en het investeren in je persoonlijke groei. Bij ons krijg je niet alleen veel verantwoordelijkheid, maar bieden we je ook alle ruimte en stimulans om initiatief te nemen en nieuwe ideeën uit te voeren. Hierdoor krijg je het tradersvak razendsnel in de vingers. Bovendien werken we hier allemaal, van management tot trader – aan één lange tafel. Fijn om snel te kunnen schakelen, maar óók om van elkaar te leren. Op professioneel én persoonlijk vlak.
 

“Je hebt hier de ruimte om dingen zelf aan te pakken, dus doe dat ook. Daar word je uiteindelijk echt beter van.”Boris